Onnistuneita korjausprojekteja

Tälle sivulle on tarkoitus saada kannustavia esimerkkejä onnistuneista korjaus-, entisöinti- ja muista projekteista. Isot ja pienet remontit kelpaavat, joten jos olet joskus vääntänyt traktorisi muttereita tai vaihtanyt öljyjä niin lähetä selostus osoitteeseen pdunkel@nic.fi. Kuvilla tai ilman.

HUOM! Katso myös englanninkielinen sivu (tästä linkistä), jossa muutama ylimääräinen korjauskertomus.


Tapaus 1: Moottori ei käynnisty.

Yritin toistuvasti käynnistää moottoria, eetterillä ja ilman. Moottori ei edes luvannut. Olin jo ilmaamassa polttoainejärjestelmää kun keksin syyn: moottorin pysäytysvipu oli pysäytys-asennossa.


Tapaus 2: Moottori ei käynnisty.

Ajelin Taavetilla (DB 950) pitkin niittyä kun koira hyppäsi kaasupolkimelle (!), moottori ryntäsi täysille kierroksille ja sammui. En ole varma ehdinkö vetää pysäytysvivusta. Moottori ei tämän jälkeen käynnistynyt.

Pitkän kyselykierroksen jälkeen ja monen kokeilun jälkeen (mm. ilmaus) selvisi, että yksi vikavaihtoehto voisi olla pysäytysmekanismin pumpun-sisäinen jumiutuminen. Avasin varovasti pumpun, kaksi ruuvia (E ja F alla), muutama vaijeri ja polttoaineputki. Brittiläinen mekanismi pysyi täysin mysteeriona mutta ilmeisesti onnistuin laittamaan osat (H ja I) oikein kohdalleen. Suljin kannen - en vaihtanut tiivistettä - ja ilmasin polttoainejärjestelmän. Kone käynnistyi!

Ilmaus

Pumppu


Tapaus 3: Ilmaus

Diesel-mootorissa on tärkeätä, ettei polttoainejärjestelmässä (painepuolella) ole ilmaa. Ilmanpoisto tapahtuu näin: löysää liittimiä A, B, C ja D (kts. kuva alla). Pyöritä starttimoottoria tai pumpaa käsin G kunnes liitoksista tulee pelkkää naftaa. Ruuvaa liitokset kiinni. HUOM! Pidä akut hyvin ladattuina, so. helpon käynnistyksen tae.

Liitokset

Ilmaus

Käsipumppu


Tapaus 4: "Livedrive" -kytkin ei toimi.

Käyttöohjeiden mukaan kytkimessä tulisi olla kaksi asentoa, ensin normaali kytkin, jonka jälkeen vielä pohjaan painettuna voiman ulosotto lakkaisi pyörimästä. Oman traktorin kytkimessä ei tuntunut olevan jälkimmäistä asentoa ollenkaan.

Selvisi, että jos Taavetin etusäleikössä on vino suorakaide niin siinä on mitä ilmeisemmin lukenut "Livedrive". Tämä tarkoitti sitä, että traktorissani ON kaksoiskytkin. Tästä vakuuttuneena uskalsin hyppiä tasajalkaa kytkinpolkimen päällä ja - kas - poljin liikkui vielä eteenpäin. Kadonnut kytkin löytyi!
Ikävä kyllä voiman ulosotto pyörii edelleen, joten jatkoa on tulossa. Tässä erään asiantuntijan lausunto:

Kaikesta päätellen sinulla on niin edistynyt 950:nen että siinä on jo kaksoiskytkin. Kaikkien kaksoiskytkinten helmasynti on siinä, että kun ajokykin kuluu, niin ulosottokytkin alkaa ahdistaa kun siinä kuluu levy vähemmän kuin ajokytkimessä. Jos ulosottokytkintä ei saa irroittamaan polkimen vapaaliikettä säätämällä, on ainakin uudemmissa selectamatic- malleissa kytkinten säätäminen mahdollista myös alakautta, suoraan kytkinasetelmasta. On kuulemma joskus tarpeen kun ajokytkinlevy on selvästi kuluneempi kuin ulosottokytkinlevy.

En ole itse koskaan semmoista tehnyt, mutta niihin säätöihin pitäisi päästä käsiksi kun otat kytkinkopan alapuolelta luukun irti. Siitä mahtuu kuulemma kiintoavaimella tekemään tempun kun vaan tietää miten.
Kokeillaan, saadaanko joltakin viisaammmalta neuvoja uuden keskustelupalstan kautta. Voin yrittää kysyä myös klubijäseniltä neuvoa puhelimella.
Kytkin saattaa tehdä joskus senkin, että jos se on pitkää käyttämättä, niin levy liimautuu asetelmaan. Sen voi saada irroittamaan väkivalloin jollakin raskaskäyntisellä työkoneella, esim. jyrsimellä siten, että käynnistää traktorin ulosotto kytkettynä ja jyrsin vapaana ja sitten vaan jyrsin kenttään ja kytkin pohjaan. Itse olen joskus irroittanut 990:n kykimen kuorma-autosta tehdyllä perävetoisella perävaunulla.
Kytkinlevyssä saattaa esiintyä joskus myös jotakin pöly tms- ongelmaa sen verran, ettei akseli pysähdy kun painaa kytkimen pohjaan, mutta pysäytysvastusta tulee tarpeeksi kun kytkin pohjassa vedättää nostolaitepumppua ylipaineventtiiliä vastaan.

Asia on edistynyt nyt sen verran, että ehdin tutkia vähän tarkemmin David Brownin kytkintä. Ohessa pari valokuvaa.

David Brownin kytkinpoljinmekanismi. Brittiläisten insinöörien ajatustenjuoksu jää pikkasen epäselväksi.
Ilmeisesti idea on se, että kun poljinta painetaan kääntyy vipu D (A on kiinteä osa sitä).
Välyksensäätöruuvi E välittää voiman vipuun C, joka kääntää akselia... Onko näin?

Omassa traktorissa sekä D ja C ovat niin jäykästi akselissa kiinni, että molemmat kääntyvät kuin yksi kappale.
Vai onko se tarkoitus?

 

Traktorin alta kytkin näyttää tältä. Pohjassa on siis avoin huoltoaukko (?).
Jos tiedät mitä kuvassa näkyvät kytkimenosat ovat niin kerro myös osoitteeseen pdunkel@nic.fi.

Kytkinprojekti jatkuu ...


Tapaus 5: Moottori kilahti - tämä kertomus on kooste keskustelupalstalta.
Projektijohtaja on Eero Jääskeläinen.

Joo, eli kävi näinkin surullinen asia tuossa samassa 995:ssä josta aiemmin kirjoittelin... Moottorista kuului sellaista kilkatusta tosin ajoittain. Tyhjäkäynnillä vähän aikaa ollessaan kilkahti kaksi kertaa ja sitten vielä sen viimeisen kerran... Moottori sammui, eikä pyöri enää kumpaankaan suuntaan...Moottorista siis on jokin paikka hajonnut, venttiilikopan alla ei ollut mitään erikoista, öljypohjaa ei vielä olla ehditty aukaisemaan, kun jäikin aika huonoon paikkaan.
Onko tuon koneen purkamisessa tai kasaamisessa jotain erikoista huomioon otettavaa? Entä mikä siellä saattaisi olla aiheuttajana?
Vedet olivat vielä sisällä, joten toivottavasti lohko ei olisi mennyt halki.

Joup, en ole vielä ehtinyt öljypohjaa irroittamaan. Näyttää siltä että se on leikannut kiinni. Tänään kun käytiin pyörittämässä konetta niin hetken vääntelyn jälkeen lähti pyörimään, ja varovasti ajoin sen talliin. Saa nähdä mikä siellä on mennyt. Onneksi stoppasi tyhjäkäynnillä, muuten saisi katsella lohkon kyljestä sisään... Mitenkä on, kuinkahan hyvin tuohon löytyy varaosia? Kuulin että runkolaakereita ei ole missään enää myytävänä... Entä onko tuossa irralliset sylinteriputket?

Sain tänään kannen auki, eikä mitään erikoista sieltä löytynyt... Ja oikeassa olit, ei ole irrallisia sylinteriputkia tässä. Huomenna irroitetaan männät, josko siellä olisi jotain. Miten on, jos tuo moottori täytyy irroittaa koneistusta varten, pitääkö koko traktori laittaa osiksi? Kun näyttää siltä että moottori ja vaihteisto muodostavat rungon. Ei ole ennen tullut trakrorin moottoria laitettua...

990 irrotusohjeet.Pääosat:Polttoaine säiliö ja kojelauta,orbitrolin putkisto tai ohjaustanko,lukitse etuakseli puukiiloilla jäykäksi,pultit kytkinkotelosta,nesteet pois ja vesiletkut,sylinterilohkon pultit 1200 on pitkät pultit moottorirungon alta lohkoon molemmin puolin öljypohjaa 2 kpl.Jos koneessa on nokkapumppu hiin ota väli-akseli pois.Ei se paha ole tehdä mä olen katkunu muutaman harrastus mielessä.

Mitenkähän mahtaa olla, saako tuon moottorin irti ilman traktorin poikkaisemista? Nimittäin kun lohko näyttää olevan rungon päällä pulteilla kiinni. Josko ne pultit irroittamalla saisi moottoria vedettyä ulospäin? Mahtuisiko tuo kytkin tulemaan samaa reittiä?
Tosiaan muuten ei olisi tarpeen moottoria irroittaa, mutta kampiakseli täytyy käyttää koneistamossa.
Itse vian syy ihmetyttää. 2002 keväällä vaihdettiin uudet synteettiset öljyt ja suodatin, traktoria on käytetty melko vähän ja öljyt ainakin näyttää vielä hyviltä. Tosin syy saattaa olla edellisessä omistajassa, joka ei noista huolloista ole näköjään ollut kovin kiinnostunut...
Entä onko tietoa noista kiristysmomenteista, tai tietoa mistä saisi tietoa?

Vika löytyi: Nelospytyn kiertokangen laakeri oli sökönä, ja luultavasti olivat käyneet päällekkäin. Kampiakselin laakerikaula on aika heikossa kunnossa, samoin kiertokanki, oli meinaan hieman syönyt niitä.
Vielä noista ohjeista: Tarvitseeko ohjaamo irroittaa? Entä mikä on tuo orbitrolin putkisto?

Nonniin. Moottori saatiin pois viimeisellä, vaikka se lopulta vaatikin traktorin poikkaisemisen. Aika helposti se lähti, hytin etummaisista korvakkeista pultit pois, hallitunkki vaihdelaatikon alle, ja tunkit etukuormaajan palkkeihin (tässä kun tuo kuormaajan runko yltää taakse asti ja tulee vetokoukun korvakkeisiin. On samalla öljytilana, n.40 litraa vetoisuus...). Rautakangella avittaen lähti liikkumaan.
Samallapa kysäisen että kuuluuko tuon vaihdelaatikosta tulevan akselin sisempi osa tulla ulospäin, vai onko sieltä jokin lukkorengas pettänyt?
Ja samalla niitä kiristysarvoja kysyisin. Moottori on melkein täysin purettu, kytkin sekä vauhtipyörä ovat irti, ja ainakin moottori/vaihteistopulttien momentit...

Lisää vikoja löytyi kun sain kampiakselin irti: Keskimmäinen runkolaakeri oli myös aika heikossa kunnossa ja oli melkein poikki. Onneksi ei ollut irronnut, muuten varmaankin olisi lohko ollut viraton...
Onkohan öljypumppuun saatavilla osia, ja onko mitään tapaa saada testattua tuota?

Projekti jatkuu ...
Tämän projektin johtaja on Eero Jääskeläinen.


Jos olet joskus vääntänyt traktorisi muttereita tai vaihtanyt öljyjä niin lähetä selostus osoitteeseen pdunkel@nic.fi.

Klikkaa tästä itsesti sivuston alkuun.