TOY FOX TERRIER KENNELS

TOY FOX TERRIER KENNEL & SENEFI'S TOY FOX TERRIERS & RAMBO'S TOY FOX TERRIERS
& EUROPEAN TOY FOX TERRIER ASSOCIATION
TOY FOX TERRIER -TAPAHTUMAPÄIVÄ 2013

Vuosittainen Toy Fox Terrier Kennelin TFT-tapahtumapäivä järjestettiin tänä vuonna
lauantaina, 13.7.2013.

TFT-tapahtumapäivä on tarkoitettu kaikille Suomen amerikankääpiöterriereille omistajineen. Luvassa oli hiirijahti-tunnelijuoksua koirille, koirien juoksukisat, ETFTA UKC-taakanvetokilpailu, koirien leikkikenttä, koirien uima-allas, huvilateltta, kesäbuffet, toyfox-turinaa ja paljon muuta kivaa koko perheelle.

TFT-tapahtumapäivä 2013

TFT-tapahtumapäivässä rikottiin moniaita aikaisempien vuosien ennätyksiä - yleisömäärä oli suurempi kuin koskaan, koiramäärä oli suurempi kuin koskaan, sää oli parempi kuin koskaan ja tunnelma oli parempi kuin koskaan!

Suuri kiitos kaikille osallistujille sekä avustajille - te teitte TFT-tapahtumapäivästä näin ihanan upean spektaakkelin! Erinomaisen suuret onnittelut kaikille kisa-voittajille!

Katso muhkea kuvagalleria TFT-tapahtumapäivästä tästä linkistä >>

TFT-tapahtumapäivä 2013

Suunnittelu

Jokavuotisen kennelpäivän suunnittelu alkaa jo pitkän aikaa etukäteen. Onhan tarkoitus yrittää löytää sellainen kesäpäivä, joka sopisi mahdollisimman monelle vierailijalle. Säätä on mahdoton ennustaa ja siinä on aina mukana paljon hyvää tai huonoa tuuria.

Tänä vuonna kennelpäivä oli 13.7. ja viime vuonna se oli 14.7. Yleensä tuohon aikaan koiranomistajilla on kesäfiilikset ja sää kesäinen. Yleensä näin onkin ollut. Tänä vuonna oli mahdottoman hyvä ja aurikoinen päivä. Tiedotusvälineet osasivat kertoa seuraavana päivänä, että lauantaina rikottiin helle-ennätykset. Hienoa.

TFT Tapahtumapäivä 2013

Uusi nimi

Tänä vuonna kennelpäivä nimettiin TFT-tapahtumapäiväksi, koska nyt mukana oli ripaus yhdistysasiaa. Yhdistysasia on kuitenkin kennelpäivillä taka-alalla ja tarkoitus on nimenomaan tavata omistajia, koiria, kennelin kasvatteja ilman sen ihmeellisempää. Ohjelmaa on tottakai ja muutakin pientä kivaa.

Kun tapahtumapäivä lähestyy tulevat myös kiireet. Tapahtumapäivä järjestetään aina kaiken arjen ohessa. Silloin huomaa miten näennäisesti pienet askareet vaativatkin yllättävän paljon puuhastelua. Hyvän tai edes kohtuullisen tapahtuman järjestely vaatii sen, että miettii useaan kertaan mitä kaikkea iloisen ja mutkattoman päivän viettoon tarvitaan.

TFT Tapahtumapäivä 2013

Kommelluksia

Paljon aprikoimista aiheuttaa se, että mistä löytää itse piilottamansa (eli unohtamansa) työkalut ja tarvikkeet! Onneksi kaupasta saa nykyään vaikka mitä hienoa, kuten uima-altaan koirille, kertakäyttöastioita ja muuta kivaa ja kätevää.

Grillin, tapahtumapaikan, katosten ja muun järjestelyn lisäksi yksi tärkeimmistä on muistaa kertoa mahdollisesti kiinnostuneille, että tapahtuma on tulossa. Ilman tuota tiedottamista ei kukaan osaa tulla paikalle.

TFT Tapahtumapäivä 2013

Avajaiset

Mukava hetki on se kun ensimmäiset vieraat saapuvat. Hieno ja aurinkoinen kesäpäivä varmisti sen, että koirat ja ihmiset olivat iloisia. Todella mukavaa.

Tarkoitus on, että on jotain kivaa osallistumista jos haluaa osallistua, mutta ei ole pakko. Koirat pitivät kovasti kun näkee muita koiria ja ihmisiä, koiranomistajat saavat uutta perspektiiviä kun kerrankin pääsee näkemään enemmän amerikankääpiöterriereitä, kuin mitä katukuvassa yleensä.

Tällä kertaa paikalal oli hieno määrä amerikankääpiöterriereitä. Oli suoraan Amerikasta Suomeen tuotuja, eri suomalaisista kenneleistä ja tottakai meidän omia koiriamme.

TFT Tapahtumapäivä 2013

Tämä on harvinaista herkkua amerikankääpiöterrieri-harrastajalle. Nähtävillä eri ikäisiä, eri värisiä, eri rakenteisia amerikankääpiöterriereitä - kaikki mahdolliset yhdistelmät. Samalla näki myös sen, miten eri perheissä koirat ovat muovautuneet vähän erilaisiksi. Mukavaa oli nähdä se, että suomalaiset amerikankääpiöterrierit ovat hyvin käyttäytyviä koiria. Saman voi sanoa myös omistajista, hyvin käyttäytyviä!

Koiranomistajalle tekee hyvää tavata muita omistajia, joilla on samanrotuinen koira. Meistä on tottakai moneksi, eikä kaikkia kiinnosta samat harrastukset koiran kanssa, mutta siitä huolimatta yhdistäviä tekijöitä on enemmän kuin pelkkä rotu.

TFT Tapahtumapäivä 2013

Uima-allas

Paikalla oli koirien uima-allas, jossa pääsi vilvoittelemaan koiraa. Vettä oli tarkoituksella parikymmentä senttiä, jotta maakrapuille ei tule syvänveden-kammoa. Uima-allas näytti toteen sen, että eri koirat pitävät vedestä eri tavalla - useimmat koirat viihtyivät vedessä kuitenkin hyvin. Hauskinta oli eräs amerikankääpiöterrieri, joka istui vedessä. Tuota ei ole aikaisemmin nähty!

TFT Tapahtumapäivä 2013

Oman koiran uima-altaaksi kelpaa hyvin marketeista saatava lasten vesiallas. Paras näyttäisi olevan vesiallas, jota ei tarvitse täyttää ilmalla, vaan on sellaisenaan käyttövalmis - vain vesi puuttuu. Paras on jos altaan alustana on tasainen ja vaakasuora maa.

Amerikankääpiöterrierin etu on valkoinen olemus, johon ei paahtava aurinko ota kovinkaan hyvin. Siitä huolimatta koiran puhti loppuu kesäisessä auringossa ja siksi virkistävän raikas kylpyvesi piristää kummasti.

TFT Tapahtumapäivä 2013

Nopeusjuoksu

Ensimmäiseksi ohjelmassa oli nopeusjuoksu. Tämä laji on ainutlaatuinen urheilulaji. Tähän lajiin voi osallistua kaikki koirat ja omistajat, ilman mitään suorituspaineita. Säännöt ovat myös helpot ja tiettävästi yhtäkään koiraa ei ole ikinä diskattu kisoista. Nopeusjuoksussa koira juoksee noin 15 metrin matkan suoralla radalla, lähdöstä maaliin. Nopein juoksija on voittaja.

TFT Tapahtumapäivä 2013

Nopeusjuoksussa on myös se etu, että se nostaa hienosti omistajan luottamusta ja rohkeutta. Kun uskaltaa antaa koiransa pyrähtää ilman talutinta koiratapahtumassa ja huomaa, että kaikki meni hienosti, niin omistajan luottamus koiraansa kasvaa kohisten. Tämän huomaa myös koira!

TFT Tapahtumapäivä 2013

Nopeusjuoksua voi treenata myös kotona. Eniten tulokseen vaikuttaa varmasti se, miten hyvin omistaja osaa (tai kehtaa?) kannustaa omaa koiraansa. Toinen tärkeä suorite on se miten koira lähtee juoksemaan. Osallistujille neuvottiin seisomaan hyvän matkan päässä maaliviivasta, jotta koira ei hidasta juoksuaan ennen maaliviivaa. Kaiken tämän jälkeen ratkaisee sitten koiran juoksusuoritus.

TFT-tapahtumapäivä 2013 nopeusjuoksun tulokset

Sijoitus Koira Aika
1. Helmi 2,20 s.
2. Osku 2,21 s.
3. Tonka 2,34 s.
4. Peppi 2,42 s.
5. Luna 2,50 s.
6. Blackie 2,63 s.
7. Munkki 2,87 s.
8. Rosa 2,95 s.
9. Poju 2,98 s.
10. Siiri 3,12 s.
11. Beni 3,14 s.
12. Dali 3,15 s.
13. Ode 3,17 s.
14. Nipsu 3,18 s.
15. Selma 3,19 s.
16. Simmu 3,20 s.
17. Maisa 3,41 s.
18. Pepe 3,83 s.
19. Hertta 4,02 s.
20. Badu 4,67 s.
21. Donna 5,33 s.
22. Neo 5,44 s.
23. Martta 5,98 s.
24. Pate 6,31 s.
25. Pico 9,64 s.
26. Mocca 21,32 s.
27. Mike 30,83 s.
28. Teppo 50,28 s.

TFT Tapahtumapäivä 2013
TFT Tapahtumapäivä 2013 Nopeusjuoksun kolmen kärki - keskellä voittaja Helmi, vasemmalla toiseksi tullut Osku ja oikealla kolmanneksi tullut Tonka.

TFT Tapahtumapäivä 2013

Katso muhkea kuvagalleria TFT-tapahtumapäivästä tästä linkistä >>

Hiiritunnelijuoksu

Tämä on jo perinne. Alunperin tämän kisalajin nimi on ollut dirt-race tai flat-race. Amerikankääpiöterrierit ovat kisailleet tässä lajissa nimenomaan juuri Toy Fox Terrier Kennelin kennelpäivillä (eli nyt TFT Tapahtumapäivä) aina kesäisin.

Kisassa muutama koira kerrallaan juoksee vieheen perässä ja nopein pääsee jatkoon. Juoksurata on suora, mutta siinä on kolmessa kohdassa heinäpaaleista tehty este, jonka läpi pääsee vain yksi koira kerrallaan. Viimeisen esteen, tunnelin läpi tullut on voittaja.

TFT Tapahtumapäivä 2013

Hiiritunnelijuoksun tekee jännittäväksi kaksi asiaa. Yksi on se, että siinä amerikankääpiöterrierit pääsevät rodulle ominaiseen jahtiin vieheen eli tuholaisen perässä. Toinen jännittävä tekijä on pudotuskilpailu, joka tarkoittaa kisan tiukkenevan loppua kohden. Ensimmäisellä kierroksella juoksevat siis kaikentasoiset kisaajat, kokoneet konkarit ja aloittelevat untuvikot. Toisella kierroksella on vastassa ensimmäisen kierroksen voittajat ja viimeisellä kierroksella taso on todella hurja.

TFT Tapahtumapäivä 2013

Viehettä vedettiin alunperin erityisellä polkupyörästä tehdyllä häkkyrällä, mutta jokunen vuosi sitten vetovälineeksi keksittiin uistimen vetoon tarkoitettu vapa ja kela.

TFT-tapahtumapäivä 2013 hiiritunnelijuoksun tulokset

Mandy   -        
Martta            
Beni            
Rosa            
             
Munkki   Munkki   -    
Helmi            
Cookie            
Nasu            
             
Dali   Dali        
Pico            
Mike            
Nipsu            
             
Blackie   Blackie   Blackie   Blackie
Simmu            
Peppi            
Tiuhti            
             
Tonka   Osku        
Ode            
Osku            
Donna            
             
Luna   Badu   Badu    
Miina            
Neo            
Yoda            
Badu            

TFT Tapahtumapäivä 2013
TFT Tapahtumapäivä 2013 Hiiritunnelijuoksun voittaja Blackie.

TFT Tapahtumapäivä 2013

Katso muhkea kuvagalleria TFT-tapahtumapäivästä tästä linkistä >>

Kesään kuuluu grillimakkara

Tällä kertaa aurinko paistoi niin kuumasti, että olisi voinut kokeilla makkaran grillaamista ilman grilliä. Grilliä kuitenkin käytettiin ja makkara maistui.

TFT tapahtumapäivä 2013

Kiitos kaikille järjestäjille salaatista, piirakasta, mehusta, kahvista... Oli todella mukavaa, että tarjoamukset maistuivat myös osallistujille.

TFT Tapahtumapäivä 2013

Taakanveto kääpiövoimin

Aikaisemmista kennelpäivistä poiketen, tällä kertaa mukana tapahtumassa oli myös yhdistysten järjestämää toimintaa. Taakanveto oli kaikille avoin kisa, jossa pääsi verryttelemään taakkaa vetämällä.

Lajia vähemmän tunteville on hyvä kertoa, että vaikka äkkiseltään luulisi taakanvedossa olevan kyse väkevästä voimainmittelöstä, niin oikeasti taakanvedossa on miltei ainoastaan kyse tottelevaisuudesta ja motivoinnista.

Pienet amerikankääpiöterrierit vetivät mittojen mukaan tehdyillä pehmustetuilla valjailla pieniä kärryjä, joiden päälle oli lastattu sopiva määrä painoja. Voittaja oli se koira, joka veti suhteessa omaan painoonsa nähden painavimman taakan. Jos siis kaksi-kiloinen koira vetää 20-kiloa, tulos on 20/2 eli 10.

TFT Tapahtumapäivä 2013

Se mikä taakanvedossa on vaikeinta, on se että koiran saa vetämään pyynnöstä (tai houkuttelemalla) vaikka koiran mielestä hommassa olisi jotain epäilyttävää. Tälläkin kertaa kävi useamman kerran niin, että koira ei suostunut liikahtamaan, vaikka valjaita ei oltu edes kiinnitetty.

Harjoitus tekee siis mestarin. Paras koira oli - jälleen - tällä kertaa Tampereelta tapahtumaan saapunut superkoira Mocca!

TFT-tapahtumapäivä 2013 ETFTA & UKC taakanvedon tulokset

Sijoitus Koira Koiran paino Taakan paino p4p
1. Mocca 2,04 kg 90 kg 44,118
2. Miina 3,24 kg 100 kg 30,864
3. Munkki 2,45 kg 60 kg 24,490
4. Mandy 1,07 kg 20 kg 18,692
5. Osku 3,00 kg 50 kg 16,667
6. Simmu 3,72 kg 60 kg 16,129
7. Dali 2,56 kg 30 kg 11,719
8. Poju 4,71 kg 50 kg 10,616

TFT Tapahtumapäivä 2013
TFT Tapahtumapäivä 2013 Taakanvedon kolmen kärki - keskellä voittaja Mocca, oikealla toiseksi tullut Miina ja vasemmalla kolmanneksi tullut Munkki.

TFT Tapahtumapäivä 2013

Katso muhkea kuvagalleria TFT-tapahtumapäivästä tästä linkistä >>

 

Osallistujien p4p -tulokset kaaviona:

TFT-tapahtumapäivä 2013 Taakanveto-tuloksia

Osallistujien painot kaaviona:

TFT-tapahtumapäivä Taakanveto

Osallistujien vetämät painot kaaviona:

TFT-tapahtumapäivä Taakanveto

Katso muhkea kuvagalleria TFT-tapahtumapäivästä tästä linkistä >>

Onnistunut tapahtuma

Kaiken kaikkiaan, yksityiskohtia myöten, vuoden 2013 TFT Tapahtumapäivä oli hieno ja onnistunut. Upea sää, hienot koirat, kivat ihmiset ja juuri sopivasti puuhaa ja hauskuutta. Mikäs sen hienompaa.

Kiitos paljon kaikille osallistujille!

TFT Tapahtumapäivä 2013

TFT-tapahtumapäivän järjestäjinä:

Rambo's Toy Fox Terriers

Yhteistyössä:

UKC

Toy Fox Terrier Kennelin TFT-tapahtumapäivän, buffetin ja palkinnot sponsoroi:

Toy Fox Terrier Kennels

Senefi's Toy Fox Terriers

Rambo's Toy Fox Terriers

ETFTA ry.

© Copyright Toy Fox Terrier Kennel