TOY FOX TERRIER KENNELS

TOY FOX TERRIER KENNEL & SENEFI'S TOY FOX TERRIERS & RAMBO'S TOY FOX TERRIERS
& EUROPEAN TOY FOX TERRIER ASSOCIATION
TOY FOX TERRIER -TAPAHTUMAPÄIVÄ 2012

Vuosittainen Toy Fox Terrier Kennelin TFT-tapahtumapäivä järjestettiin tänä vuonna
lauantaina, 14.7.2012.

TFT-tapahtumapäivä on tarkoitettu kaikille Suomen amerikankääpiöterriereille omistajineen. Luvassa oli hiirijahti-tunnelijuoksua koirille, koirien juoksukisat, koirien leikkikenttä, huvilateltta, kesäbuffet, toyfox-turinaa ja paljon muuta kivaa koko perheelle.

Toy Fox Terrier Kennels TFT-tapahtumapäivä 2012

Katso upea, lähes sadan kuvan TFT-tapahtumapäivä-kuvagalleria tästä linkistä >>

TFT-tapahtumapäivän järjestelyt alkoivat jo monta viikkoa etukäteen. Suunnittelimme ja sovimme kisajärjestelyt, tapahtumajärjestelyt sekä buffetin tarjoamiset. Vielä viimeisenä iltana ennen itse tapahtumaa oli käynnissä kovat leipomiset, teltan pystytykset, tunnelijuoksu-laitteen hankinnat ja paljon muuta.

Vihdoin koitti odotettu TFT-tapahtumapäivä, joka valkeni erittäin aurinkoisena. Sääennuste ei ollut ihan sieltä parhaimmasta päästä, mutta tämä ei meitä pelottanut, ehei! Yhdeksältä alkoi puitteet olla jo likipitäen kasassa, pientä säätöä piti vielä tehdä... Ja pian alkoikin Ranch Dunkelille virtaamaan apujoukkoja viime tuunauksia varten. Saimme pöydät ja tuolit paikoilleen, pöytäliinat pöydille, runsaan buffet-tarjonnan esille, grillin asemiin, koira-aitaukset pystyyn, uuden virveli-vieheen testattua ja koirien vesikupit esille. Kellon lähestyessä yhtätoista alkoi porukkaa virtaamaan paikalle ja samalla saimme kokea ensimmäisen sadekuuron... Joka onneksi loppui lähes yhtä nopeasti kuin alkoikin! :)

amerikankääpiöterrieri
Amerikankääpiöterriereitä saapui paikalle runsain joukoin.

Amerikankääpiöterrieri-ihmisiä saapui paikalle runsain joukoin, Terhin tarkkojen laskelmien mukaan lähemmäs 60 ihmistä koirineen oli nauttimassa TFT-tapahtumapäivästä. Koiria oli paikalla monta kymmentä, toinen toistaan upeampia ja ihanampia. Ja pelkästään koiriakin oli tullut paikan päälle katsomaan useampi perhe. Perheitä saapui paikalle niin taajaan, että päätimme aloittaa ensimmäisen kisalajin saman tien.

Vauhdikas ja hauska nopeusjuoksukisa keräsi suuren osanottajajoukon. Lähes 20 koiraa mitteli siitä, kuka on kulmakunnan nopein. Kaikki osallistuneet koirat tekivät hyviä kisatuloksia, mutta päivän parhaimman ajan juoksi tällä kertaa 'PR' Dunkel's Black Kansas Kitten aka Pimu. Onnea Pimulle!

amerikankääpiöterrieri
Nopeusjuoksun kärkisijoitus-koiria ja keskellä voittaja, 'PR' Dunkel's Black Kansas Kitten aka Pimu.

TFT-tapahtumapäivä 2012 nopeusjuoksun tulokset

Sijoitus Koira Aika
1. Pimu 1,80 s
2. Damla 1,88 s
3. Chaos 2,26 s
4. Osku 1. 2,41 s
5. Munkki 2,43 s
6. Rauha 2,44 s
7. Bella 2,46 s
8. Rosa 2,47 s
9. Nasu 2,48 s
10. Beni 2,62 s
11. Luna 2,64 s
12. Demi 2,83 s
13. Siiri 2,87 s
14. Teto 3,05 s
15. Osku 2. 3,62 s
16. Hero 6,45 s
17. Mike 9,01 s
18. Pico 10,69 s

amerikankääpiöterrieri
Lähtökuopista ponnistaa 'PR' Holmberg's Benjamin of Phoenix aka Beni.

amerikankääpiöterrieri
Ns. munamallinen amerikankääpiöterrieri. Tässä mallissa ilmanvastus on täysin minimoitu.
Munamallin juoksunäytteen antaa 'PR' Dunkel's Monk aka Munkki.

Katso upea, lähes sadan kuvan TFT-tapahtumapäivä-kuvagalleria tästä linkistä >>

Aika pian nopeusjuoksu-kisan jälkeen saimme "nauttia" päivän toisesta sadekuurosta. Onnenkantamoisena tämäkin pisarointi jäi aika lyhyeen - se aika käytettiin hyväksi nauttimalla buffetin upeita antimia! Tuula, Terhi, Christin ja Emma olivat tuoneet tarjolle herkkua jos jonkinlaista. Kinkkupiirasta, sienipiirasta, raparperi & mansikkapiirasta, vanilja-pullapitkoa, erilaisia keksejä, salami-salaattia, vihreää salaattia ja muuta herkkua oli varattu TFT-tapahtumapäivän vieraille. Juomana oli kuumaa kahvia, vihreää teetä, erilaisia limuja ja pillimehuja. Tässä vaiheessa pistimme myös grillin tulelle ja siellä paistui kuumaa grillimakkaraa, joka maistui erinomaisesti perunasalaatin ja sinapin kylkiäisenä. Kyllä oli upeat tarjoamiset, tuhannet kiitokset ahkerille leipureille sekä tietenkin Tuulalle buffetin pitämisestä! :)

mansikkapiiras salaatit makkarat

Sateen vihdoin mennessä menojaan saimme nopeusjuoksun palkintojen jaon suoritettua ja niin jatkoimme päivän toisella kisalajilla, nimittäin tunnelijuoksulla. Tässä vauhdikkaassa lajissa koirat juoksevat heinäpaaleista rakennetun radan päästä päähän, keinohiiren toimiessa vieheenä. Amerikankääpiöterrierit ovat luotuja tähän työhön, etsimään hiiriä heinien seasta, ja tässä leikkimielisessä kisassa nämä pienet työkoira-terrierit näyttävät, että hiiren- ja rotanmetsästystaidot ovat hyvin tallella tässä rodussa! Saimme kasaan kuusitoista piinkovaa hiirikoiraa, jotka jaettiin sattumanvaraisesti neljän ryppäisiin ja niin kisa pääsi alkamaan. Janne ahkeroi tuholais-virvelin kanssa ranteet rasvattuina ja koirat juoksivat into piukkana välillä heinäpaalien väleistä, välillä radan ulkopuolella... Kaikilla oli erittäin hauskaa ja koirilla todella tekemisen meininki!

amerikankääpiöterrieri
Armotonta hauskanpitoa ei voi estää!

Tunnelijuoksu-kisa etenee siten että oman ryhmänsä paras pääsee aina jatkoon. Ensimmäistä ryhmästä jatkoon pääsi Chaos, toisesta ryhmästä jatkoon pääsi Munkki, kolmannesta ryhmästä jatkoon pääsi Rosa ja neljännestä ryhmästä jatkoon pääsi Osku 2. Näin meillä oli neljä todella tiukkaa hiirikoiraa kokeilemassa kuka on päivän ahkerin tuholaisten torjuja... Päivän parhaimman suorituksen teki tällä kertaa hirmuinen hiirikoira 'PR' Hakkarainen's Bonita Hunter aka Chaos. Onnea Chaokselle!

Toy Fox Terrier Kennelin TFT-tapahtumapäivä tunnelijuoksu
'PR' Hakkarainen's Bonita Hunter aka Chaos oli päivän paras hiirikoira!

amerikankääpiöterrieri
'PR' Hakkarainen's Bonita Hunter aka Chaos, Hiiritunnelijuoksun voittaja.

TFT-tapahtumapäivä 2012 tunnelijuoksun tulokset

Blackie        
Pimu        
Chaos        
Bella        
         
Pico        
Munkki        
Osku 1.   Chaos    
Damla   Munkki   Chaos
    Rosa    
Mike   Osku 2.    
Rosa        
Teto        
Nasu        
         
Siiri        
Osku 2.        
Pate        
Rauha        

Katso upea, lähes sadan kuvan TFT-tapahtumapäivä-kuvagalleria tästä linkistä >>

Tunnelijuoksun palkintojen jaon jälkeen oli edessä vielä yksi ohjelmanumero. Christin oli tehnyt hienot Terrier Race -boksit ja kaikki halukkaat pääsivät kokeilemaan näitä. Terrier Race on United Kennel Clubin virallinen kisalaji, jossa pääsee kisailemaan ensimmäistä kertaa Suomessa tänä syksynä, lisätietoja tapahtumasta >>

United Kennel Clubin viralliset Terrier Race -säännöt >>

Mielenkiintoinen Terrier Race -kisa on vaativin ehkäpä koirien kuonokoppa-pakon osalta. Mutta tätäkin voi treenata kotioloissa hankkimalla sopivan kuonokopan etukäteen, jotta ei sitten kisatilanteessa juoksut jää juoksematta kuonokoppa-jännityksen tähden.

Toy Fox Terrier Kennel TFT-tapahtumapäivä Terrier Race
'PR' Dunkel's Marilyn Mocca aka Miina sekä muut halukkaat pääsivät kokeilemaan Terrier Race -kisaa.

Katso upea, lähes sadan kuvan TFT-tapahtumapäivä-kuvagalleria tästä linkistä >>

Loppupäivä vietettiin mukavia koirajuttuja turisten, koirat jolkottelivat koira-aitauksissa ja buffetin rippeet syötiin ja juotiin parempiin suihin. Aurinko helli meitä koko iltapäivän, eikä sateista ollut enää tietoakaan.

amerikankääpiöterrieri
Arvon daamit esittelevät upeita amerikankääpiöterriereitään.

Erittäin upea tapahtuma kaikin puolin, todella upeita koiria, ihania ihmisiä, hyvät kisat, herkullinen buffet ja mukavaa menoa kaikin puolin. Suuri kiitos kaikille osallistujille, avustajille ja erinomaisen suuret onnittelut voittajille! Ensi vuonna järjestämme TFT-tapahtumapäivän jälleen, mutta ennen sitä on koko syksy täynnä kivoja amerikankääpiöterrieri-tapahtumia! Siellä nähdään!

© Copyright Toy Fox Terrier Kennel