TOY FOX TERRIER KENNELS

TOY FOX TERRIER KENNEL & SENEFI'S TOY FOX TERRIERS
& EUROPEAN TOY FOX TERRIER ASSOCIATION
TOY FOX TERRIER -TAPAHTUMAPÄIVÄ 2010

Jokavuotinen TFT-supertapahtuma
Vuosittainen Toy Fox Terrier Kennelin TFT-tapahtumapäivä järjestettiin tänä vuonna lauantaina, 19.6.2010.
Tapahtumapaikkana oli tuttuun tapaan Toy Fox Terrier Kennel Vihdissä ja tapahtuma-aika oli klo 11-17. Tapahtuma venyi aika reippaasti tarkoitetusta kolmituntisesta, mutta mukavaa puuhaa sekä koirille että omistajille riitti aivan loppuun saakka. Hulppeimmat pokaalit jaettiin aivan kello viiden tuntumaan!


Toy Fox Terrier Kennelin TFT-tapahtumapäivässä oli
paikalla yli neljäkymmentä amerikankääpiöterrieriä sekä reilusti yli viisikymmentä ihmistä - enemmän kuin koskaan aikaisempina vuosina.

TFT-tapahtumapäivä on tarkoitettu kaikille Suomen amerikankääpiöterriereille omistajineen. Luvassa oli hiirijahti-tunnelijuoksu-kisa (Flat Race), koirien juoksukisat, virallinen ETFTA-ulkomuotonäyttely, koirien leikkikenttä, kaksi jättisuurta huvilatelttaa, erittäin runsas ja herkullinen kesäbuffet, toyfox-turinaa ja paljon muuta kivaa koko perheelle.


Kesäistä meininkiä Toy Fox Terrier Kennelin TFT-tapahtumapäivässä hienoja amerikankääpiöterriereitä ja iloisia suomenvuohia sulassa sovussa. Näin meillä maalla!

Kiitos kaikille upeille koirille sekä iloisille ihmisille osallistumisesta Toy Fox Terrier Kennelin TFT-tapahtumapäivään! Ilma oli erittäin tyypillinen Suomen kesäilma - aurinko paistoi ja vettä satoi - ja tapahtuma oli kaikin puolin erittäin onnistunut. Erityiskiitos kaikille järjestäjille ja avustajille. Super-erityiskiitos buffetin järjestäjälle Tuulalle. Suuret onnittelut kisat voittaneille hienoille amerikankääpiöterriereille sekä näyttelyssä menestyneille koirille!

Klikkaa tästä Toy Fox Terrier -tapahtumapäivän kuvagalleriaan >>
Tulossa tuota pikaa...


Suomen oikukas kesäsää ja paljon osallistujia
Toy Fox Terrier -tapahtumapäivän sää oli meille erittäin suosiollinen. Aamupäivä vietettiin auringossa ja puolipilvessä, iltapäivällä muutama sadekuuro pisti parastaan - mutta se ei menoa haitannut, sillä kaksi jättisuurta telttaa piti huolen siitä että sekä koirat että omistajat säilyivät kuivina!

Suurin osa ennakkoilmoittautuneista saapui paikalle heti klo 11 pintaan ja siitä eteenpäin koiria ja ihmisiä virtasi paikalle kenneliimme tasaiseen tahtiin. Laskimme että paikalla oli yli neljäkymmentä amerikankääpiöterrieriä sekä reilusti yli viisikymmentä ihmistä - enemmän kuin koskaan aikaisempina vuosina.

Kaikilla tuntui olevan erittäin mukavaa ja kiitosviestejä on virrannut kenneliimme tapahtuman jälkeen - kiitos teille kaikille osallistumisesta! Oli erittäin mukavaa nähdä teitä ja hienoja koirianne!


Grilli oli kuumana lähes koko päivän ja sieltä oli mukava käydä hakemassa kuumaa, herkullista grillimakkaraa.

Ohjelmaa koirille ja omistajille
Koko Toy Fox Terrier -tapahtumapäivä oli pakattu täyteen mukavaa ohjelmaa sekä koirille että omistajille. Koirille oli luvassa kaksi sporttista ja hurjaa kisalajia, nopeusjuoksu sekä hiirijahti-tunnelijuoksu. Iltapäivällä alkoi historian ensimmäinen virallinen ETFTA-ulkomuotonäyttely, johon osallistui yllättävän suuri määrä upeita amerikankääpiöterriereitä.

Yksi ohjelmanumero oli Toy Fox Terrier Kennelin Kevätarvonnan palkintojen jako niille voittajille, jotka olivat paikan päällä. Paikalla oli mm. Kevätarvonnan ykköspalkinnon voittaja, 'PR' Dunkel's Buck-A-Roo aka Buki, joka voitti Karlie Brain Train puisen aktivointilelun.


'PR' Dunkel's Buck-A-Roo aka Buki ja Karlie Brain Train aktivointilelu.

Koirille erittäin tärkeä sosiaalinen tapahtuma on saada tavata muita samanrotuisia koiria ja nähdä "sukulaisia ja tuttavia". Koirien omistajille tärkeää on tietenkin päästä juttelemaan mukavaa toyfox-turinaa muiden samanrotuisten koirien omistajien kanssa. Suinkaan aivan joka päivä näe näin suurta laumaa näin harvinaisia koiria!

Omistajille oli katettu huvilatelttaan upea kesäbuffet, joka koostui hienoista lihapullista, uusista perunoista tehdystä perunasalaatista, pastasalaatista, karjalanpiirakoista, kakuista, kekseistä, raparperi-vaniljakakusta ja muista herkuista ja juomana oli kylmää mansikkamehua sekä kahvia. Grillistä sai kuumaa makkaraa mausteiden kera ja kyllä maistui! Buffetissa oli kuhinaa koko ajan ja herkulliset tarjoamiset sujahtivat parempiin suihin. Tuhannet kiitokset buffetin pitäjälle Tuulalle upeista pöydän antimista! Tuntuu siltä että TFT-buffet on vuosi vuodelta aina vain herkullisempi ja suositumpi...

buffet-teltta
Isoon telttaan oli katettu maittava kesäbuffet. Tarjolla oli lihapullia, perunasalaattia uusista perunoista, tonnikalasalaattia, kasvissalaattia, erilaisia kuivakakkuja, karjalanpiirakoita, raparperi-vaniljakakkua ja vaikka mitä muuta herkkua!

Nopeusjuoksukisa
Ensimmäisenä ohjelmassa koirille oli nopeusjuoksukisa. Kisamatka oli noin 20 metriä ja tarkoituksena oli juosta kisamatka mahdollisimman nopeasti lähdöstä maaliin. Juoksukisaan osallistui todella suuri määrä aivan supernopeita amerikankääpiöterriereitä.

nopeusjuoksukisa
Nopeusjuoksukisaan valmistuttiin huolella. Lähtöpaikalla oli virallinen valvoja, maalipaikalla virallinen valvoja sekä virallinen ajanottaja.

Tänä vuonna kisassa kävi niin että kolme parasta ja nopeinta koiraa sai ensimmäisellä kierroksella saman ajan, niin tiukka oli kisa! Ei auttanut muu kuin pistää nämä kolme koiraa vielä uudelleen juoksuun ja niin saimme selville voittajan sekä kovan kolmen kärjen.

nopeusjuoksukisa
Nopeusjuoksukisassa riitti vauhtia ja hauskoja tilanteita. Koirilla ei kintut maassa pysyneet, kun maaliin mennä viipotettiin hurjaa vauhtia!

Kisan voiton veti tänä vuonna nuori ja upea narttukoira Vihdistä, Chaos. Chaos on tunnetusti nopeajalkainen ja erittäin reipas työkoira-amerikankääpiöterrieri, joka on aikaisemminkin niittänyt mainetta ja kunniaa nopeusjuoksukisojen voittajana. Mahtionnittelut Chaokselle juoksukisan voitosta! Kotiinviemisinä Chaos sai upean pokaalin, paljon herkkuja ja leluja sekä hienon diplomin.

TFT-tapahtumapäivä 2010
TFT Nopeusjuoksukisa

koiran nimi
1. kierros aika sek
2. kierros aika sek
koiran paino
sijoitus
Rambo
3,2
Siiri
3,4
Roxy
3,0
Rona
2,6
2,8
3,8
3.
Tico
3,2
Buki
3,0
Blanco
17,2
Laku
4,0
Hessu
65,8
Eddy
2,8
Bruno
3,0
Korben
8,0
Chaos
2,6
2,6
3,4
1.
Cosmos
4,6
Peppi
4,2
Yoda
3,2
Dali
4,4
Munkki
2,6
2,8
2,6
2.
Osku
5,0
Vito
4,2
Luna
3,2
Demi
12,2

nopeusjuoksukisan kärkikolmikko
Nopeusjuoksukisan kärkikolmikko. Keskellä Nopeusjuoksukisan voittaja 'PR' Hakkarainen's Bonita Hunter aka Chaos, vasemmalla Nopeusjuoksukisan toinen 'PR' Dunkel's Monk aka Munkki, oikealla Nopeusjuoksukisan kolmas 'PR' Dunkel's Ronan aka Rona. Onnea voittajille!

 

Hiirijahti-tunnelijuoksu
Toisena ohjelmassa koirille oli amerikankääpiöterrierien oma suosikkilaji, hiirijahti-tunnelijuoksu. Hiirijahti-tunnelijuoksun tarkoituksena on juosta heinäpaaleista rakennetun radan päästä päähän, keinohiiren toimiessa vieheenä. Amerikankääpiöterrierit ovat luotuja tähän työhön, etsimään hiiriä heinien seasta, ja tässä leikkimielisessä kisassa nämä pienet työkoira-terrierit näyttävät, että hiiren- ja rotan
metsästystaidot ovat hyvin tallella tässä rodussa!

hiirijahti-tunnelijuoksu rata
Hiirijahti-tunnelijuoksun rataa testattiin ennen varsinaisia kisoja muutaman koiran voimin.

Kisaan osallistui useita hienoja koiria, tyttöjä sekä poikia. Uusia kisailijoita oli myös paikalla oli moni omistaja olikin iloisesti yllättynyt nähdessään oman pienen terrierin olevan niin kovin innoissaan "hiiren" metsästämisestä. On hienoa että koiriemme vietit ovat vielä näin pinnassa!

Koirat jaettiin ensin omiin, pienempiin ryhmiinsä, jotka ryhmä kerrallaan testasivat rataa sekä omia hiirenmetsästys taitojaan. Jokaisesta ryhmästä löytyi aika pian se kovin hiirikoira ja näin pääsimme semifinaalin kautta kovaan finaaliin.


Hiirijahti-tunnelijuoksun kisailijoita valmiina lähtöön! Huomaa tarkkaavainen yleisö.

Kisan voiton veti tänä vuonna todellinen jyrsiskoira Vihdistä, Chaos. Chaos on todellinen hiirihirmu, sillä myös viime vuonna Chaos vei tämän kisan voiton itselleen! Chaos ampaisi hiiren perään joka ikinen kerta samalla varmuudella ja voitti täpärän kisan työkoiramaisella kurilla ja työllä. Chaoksen hiirivietti on todella korkea ja Chaos on tuttu näky työkoirakisoissa. Kotona Chaos jahtaa ihan oikeita jyrsiksiä omalla tontilla erinomaisella menestyksellä. Mahtionnittelut Chaokselle hiirijahti-tunnelijuoksun voitosta! Kotiinviemisinä Chaos sai upean pokaalin, paljon herkkuja ja leluja sekä hienon diplomin.


Hiirijahti-tunnelijuoksun kisailijoita kisan tiimellyksessä. Jokaisen heinätunnelin kohdalla on virallinen valvoja ja lisäksi maali-heinätunnelin kohdalla on kolme virallista valvojaa.

TFT-tapahtumapäivä 2010
TFT Hiirijahti-tunnelijuoksu
ryhmä koiran nimi finaali, koiran nimi sijoitus
1. Cosmos    
1. Chaos Chaos 1.
1. Buki    
1. Tico    
 
2. Laku
viehettä ei saatu kiinni
 
2. Rona
viehettä ei saatu kiinni
 
2. Vito
viehettä ei saatu kiinni
 
2. Eddy
viehettä ei saatu kiinni
 
 
3. Dali    
3. Munkki Munkki 2.
3. Korben    
3. Osku    
3. Bruno    
 
4. Roxy Roxy 3.
4. Yoda    
4. Mollie    
4. Mini-Nelli    


Hiirijahti-tunnelijuoksukisan finalistit.


Hiirijahti-tunnelijuoksukisan kärkikolmikko. Keskellä Hiirijahti-tunnelijuoksukisan voittaja 'PR' Hakkarainen's Bonita Hunter aka Chaos, oikealla Hiirijahti-tunnelijuoksukisan toinen 'PR' Dunkel's Monk aka Munkki, vasemmalla Hiirijahti-tunnelijuoksukisan kolmas 'PR' Dunkel's Lady Rocket aka Roxy. Onnea voittajille!

 

Virallinen ETFTA ulkomuotonäyttely
European Toy Fox Terrier Association ETFTA & Toy Fox Terrier Kennel & Senefi's Toy Fox Terriers järjestivät TFT-tapahtumapäivässä ensimmäistä kertaa virallisen ETFTA amerikankääpiöterrierien ulkomuotonäyttelyn. Virallisena näyttelytuomarina toimi Irmeli Harlin. Kehäsihteerinä toimi Kirsi Keinänen.

Ulkomuotonäyttelyyn osallistuvien koirien tuli olla täysin terveitä, madotettuja ja rokotettuja. Kehäsihteeri tarkisti koirilta paikan päällä rokotustodistukset ja tunnistusmerkinnät sekä rekisteritodistukset.

Ulkomuotonäyttelyssä koirat jaettiin viiteen eri luokkaan, babyluokka (koirat alle 5 kk), pentuluokka (koirat 5-9 kk), junioriluokka (koirat 9-15 kk), avoin luokka (koirat 15 kk ->) sekä veteraaniluokka (yli 8 v). Valitettavasti tällä kertaa näyttelyyn ei osallistunut yhtään veteraaniluokan edustajaa, mutta muissa luokissa oli koiria sitäkin enemmän. Eikä se määrä, vaan se laatu! Koko näyttelyn koirakaarti oli todella upea, aivan joka luokassa!

Jokaisesta luokasta koirat laitettiin paremmuusjärjestykseen 1-3 sijaa. Arvostelu tehtiin UKC:n pisteytyksen perusteella ja koko näyttelyssä seurattiin UKC:n rotumääritelmää pilkulleen. Voittajille oli luvassa mainetta, kunniaa, upeat pokaalit sekä hienot diplomit. Tämän jälkeen kaikki urokset kilpailivat Paras Uros -tittelistä. Sen jälkeen kaikki nartut kilpailivat Paras Narttu -tittelistä. Molemmille voittajille jaettiin hulppeat pokaalit sekä hienot diplomit ja upeita tavarapalkintoja. Tämän jälkeen paras uros ja paras narttu kilpailivat vielä rotunsa parhaasta ja vastakkaisen sukupuolen parhaasta ja kaikista parhaimmille oli palkintoina vielä todella tykit VSP sekä BIS pokaalit, hienot diplomit sekä tavarapalkintoja.

Kaikki ETFTA-näyttelytulokset julkaistaan seuraavassa ETFTA Newsletterissä. Lisäksi kaikki ETFTA-näyttelytulokset ilmoitetaan suoraan kattojärjestölle NTFTA:lle USA:han sekä UKC:lle USA:han.

Klikkaa tästä ETFTA ulkomuotonäyttelytuloksiin >>
Tulossa tuota pikaa...


PingoPet
PingoPetin myymälä oli avoinna koko päivän ja moni koira lähtikin kotia kohti uusissa valjaissaan, kaulapannassaan, paidassaan taikka uusien lelujen tai herkkujen kera. PingoPetin myymälästä löytyykin yhtä jos toistakin tarpeellista ja kivaa amerikankääpiöterriereille.

Kiitos osallistumisesta - ensi vuonna uudelleen!
Kaiken kaikkiaan koko Toy Fox Terrier -tapahtumapäivä oli erinomaisen onnistunut. Sekä koirat että ihmiset nauttivat täysin rinnoin kivasta tapahtumasta sekä hyvästä seurasta. TFT-tapahtumapäivän lopuksi jokainen koira sai vielä mukaansa TFT Goodie Bagin, jossa oli puruluu, hammaskivi-puruluita sekä namipussi ihmisille.

Ensi kesänä järjestämme Toy Fox Terrier -tapahtumapäivän uudelleen, ja toivotammekin jo nyt kaikki tämän vuotiset osallistujat tervetulleiksi pitämään koirakivaa kanssamme!

Oikein mukavaa kesän jatkoa kaikille amerikankääpiöterriereille omistajineen!

Toivottaa
Toy Fox Terrier Kennel, Jonna & Paul
Senefi's Toy Fox Terriers, Emma & Matti
ETFTA European Toy Fox Terrier Association

Toy Fox Terrier Kennelin TFT-tapahtumapäivän järjestäjinä:


Yhteistyössä:

Toy Fox Terrier Kennelin TFT-tapahtumapäivän ja palkinnot sponsoroivat:

Toy Fox Terrier Kennels

Senefi's Toy Fox Terriers

PingoPet


Notkuva palkintopöytä upeine pokaaleineen ja palkintoineen.

© Copyright Toy Fox Terrier Kennel